Meteen naar de inhoud

Het goede doel

Het goede doel – Het Hartekind

Persoonlijk verhaal & foto van Freek Ravesloot samen met Florian voordat hij werd geopereerd.

Tijdens de zwangerschap kregen wij bij de echo 13 weken te horen dat onze, inmiddels 8 maanden oud, zoon Florian een hartafwijking heeft. In welke vorm was toentertijd nog niet duidelijk en daarom moesten wij regelmatig in het Radboud UMC op controle moeten. De controles waren er om de ontwikkeling van Florian in de gaten te houden maar ook om een juiste diagnose te kunnen stellen. Deze onderzoeken zijn van essentieel belang om een behandelplan op te kunnen stellen voor na de geboorte. Tegelijkertijd heeft het ons als ouders voor de onmogelijke keuze gesteld om de “beste” keuze te maken over zijn leven en kwaliteit van leven voor hem en ons gezin. 

Na de geboorte werd al gauw duidelijk dat Florian meerdere afwijkingen aan het hart heeft: bicuspide aortaklep (2 kleppen i.p.v. 3), weefsels voor de ingang van de aorta en een coarctatio aortae. Aan het laatste moest hij binnen zijn eerste levensweek met spoed geopereerd worden in het Erasmus MC in Rotterdam. Inmiddels is Florian baby zoals alle kindjes van zijn leeftijd maar zal hij zijn levenslang onder controle moeten blijven om de ontwikkelingen rondom zijn hart in te gaten te houden. Bij elk bezoek aan het ziekenhuis krijgt Florian een bedel “tikkie” die hij zijn Tikkiering kan hangen wat hem later kan helpen te begrijpen wat hij vanaf baby af aan heeft meegemaakt. Deze Tikkiering is een van de vele goede initiatieven van Stichting Hartekind. 

Wij hebben het geluk dat onze Florian een afwijking heeft waar al vele onderzoeken naar gedaan zijn. Hij is goed geholpen en hem staat een normaal leven te wachten. Echter is zijn er nog veel onderzoeken nodig om andere kindjes te helpen. Het hoofddoel van stichting Hartekind is het financieren van levensbelang onderzoek. Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een hartafwijking. Inmiddels wordt meer dan 90% van hen volwassen dankzij de sterk verbeterde behandelmogelijkheden. Toch is er nog heel veel werk te verzetten voordat alle Hartekindjes een normaal en gezond leven kunnen leiden.

Echter zijn er nog veel onderzoeken nodig om andere kindjes te helpen!

.

Over Stichting Hartekind

Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in om de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Maar liefst 1 op de 100 baby’s wordt geboren met een hartafwijking en de impact op een kind en een gezin is enorm. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte al een ingrijpende, levensreddende operatie ondergaan. Soms zelfs meer dan één keer. De meeste hartekinderen krijgen vervolgens hun leven lang te maken met obstakels. Bovendien hebben zij vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. Iedere 48 uur overlijdt er een hartekind. Dat maakt een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen. Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek en geeft voorlichting aan ouders. Zo komt een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn, steeds dichterbij. www.hartekind.nl.

Volg The 95 Challenge op de voet via onze socials:

Facebook

Volg ons ook op Facebook

Instagram

Volg ons ook op Instagram

E-mail

Stuur ons een e-mail.